Bedrijfsherstructurering en -overname

Overweegt u bedrijfsovername? Wilt u uw bedrijf te koop zetten of overweegt u bedrijfsoverdracht aan nakomelingen of management?

Gerrits is aangesloten bij de Brancheorganisatie Bedrijfsovername Bemiddelaars BOBB en zijn ingeschreven als intermediairs bij de Ondernemingsbeurs en Overnamematch

Wij bemiddelen bij fusie en overname van ondernemingen en verzorgen alle bij dit traject behorende werkzaamheden op het gebied van accountancy, fiscaliteit en recht.

Bij overnames of koop van een bedrijf is due diligence een belangrijk onderdeel, m.a.w. het onderzoeken van de boeken van de over te nemen onderneming. Zitten er lijken in de kast? Is de winst opgeschroefd? Voor de beantwoording van deze vragen is onderzoek door deskundigen nodig.

Bedrijfsoverdracht kenmerkt zich vooral door fiscale problematiek, bijvoorbeeld de Bedrijfs Overname Faciliteit “BOF” en in het schenkingsrecht. De wet kent ruime mogelijkheden, maar stelt hierbij wel stringente eisen. Onze fiscalisten hebben uitgebreide ervaring in advisering bij overdracht